Om SamsøAperitif

I 2007 begyndte SamsøAperitif at producere og tappe aperitifvine af økologiske bær og Samsøkartofler. Virksomhedens indehaver, Jette Dam Jonsson, har i forvejen både erfaring og viden om Samsøkartofler.

Hun fik allerede interessen for planteceller og deres kemi under sin uddannelse, hvor professor i botanik Morten Lange på Københavns Universitet var en af hendes inspirerende undervisere.


Jette Dam Jonsson er forfatter til bøgerne:
       
Naturens spisekammer Den gule rod    
   
Nye og gamle kartoffelretter fra Samsø Kartoffelhistorier fra Inkariget til Samsø    
   
 

Desuden har Jette Dam Jonsson haft kunstcafeen ”Mad og Kunst” på Samsø, Hvor hun bl.a. bød på forskellige kartoffelspecialiteter. Før Jette Dam Jonsson og hendes mand, Arne Jonsson, kom til Samsø i 1995, boede de nogle år i Sydfrankrig, nærmere betegnet Roussillon-området i byen Banyuls-sur-Mer.

Området er kendt for sine herlige dessert- og hedvine, især fra Banyuls, Rivesaltes og Maury. Jette og Arne Jonsson har stadig vindyrkende venner i Banyuls-sur-Mer, og vin er selvfølgelig det store samtaleemne, når Jette og Arne Jonsson besøger venner i Frankrig.


 


SamsøAperitif
Besservej 32-34 Tranebjerg
8305 Samsø

Tlf. 8659 3037
Email: kontor@samsoaperitif.dk

SamsøAperitif · Besservej 32-34 Tranebjerg · 8305 Samsø · Tlf. 8659 3037 · Email: kontor@samsoaperitif.dk · CVR.nr.: 26999286
^ top
Programmeret og hosted af nordicweb